Кафедра жайында

"Тағам өнімдерінің технологиясы" кафедрасы 1986 жылы ашылған және Алматы технологиялық университетінің бейіндік кафедрасы болып табылады.

Кафедраның профессорлық-оқытушылық құрамы-бұл үлкен ғылыми-педагогикалық және практикалық тәжірибесі бар жетекші ғалымдар мен тамақ технологияларының мамандары.

Студенттерді, магистранттарды және докторанттарды оқытуға іргелі ғылымдар саласындағы ғалымдар қатысады.

Кафедра штатына ғылым докторлары, ғылым кандидаттары, PhD, магистрлері кіреді және штат дәрежесі 75% құрайды.

Кафедра ғалымдары мен қызметкерлері жыл сайын Қазақстан Республикасының тамақ өнеркәсібінің алдыңғы қатарлы кәсіпорындарында, жақын және алыс шет елдерде тағылымдамадан өтеді.

 Кафедра оқытушылары арасында:

  • Қазақстан Республикасы Ғылым және жоғары білім Министрлігінің «Ғылымды дамытуға сіңірген еңбегі үшін» төсбелгісінің иегерлері (М.К. Алимарданова, Я. М. Узаков, Ф.Т. Диханбаева), «Ғылым үздігі» құрметті дипломының иегері (А. М. Таева).
  • «Қазақстан Республикасының Білім беру ісінің құрметті қызметкері» төсбелгісінің иегерлері (Рскелдиев Б. А., Байболова Л. К., Таева А. М.),
  • Қазақстан Республикасы Ғылым және жоғары білім министрлігінің «Жоғары оқу орнының үздік оқытушысы» грантының иегерлері (М.К. Алимарданова, Ф. Т. Диханбаева, А. М. Таева, Л. К. Байболова, Я. М. Узаков, Ш. Ы. Кененбай, А. И. Матибаева, Б. Ш. Джетписбаева);
  • ҚР БҒМ «Жас талантты ғалым» мемлекеттік стипендиясының иегерлері (Байболова Л.К., Таева А. М., Мұхтарханова Р.Б., Күзембаева Г.К.)
  • «Болашақ» стипендиясының иегерлері (К.М. Абдиева, А.Х. Бейсенбаева, М. А. Абсалимова, А. Т. Қойшыбаева) жұмыс атқарады;

Оқытушы-магистрлер кафедраның докторлық бағдарламаларында оқиды және докторлық диссертацияларды сәтті қорғайды.

Кафедра ғалымдары тамақ технологиясы бойынша мамандарды даярлауды ғылыми зерттеулер жүргізумен және ғылыми-педагогикалық кадрларды даярлаумен сәтті ұштастырады. 

Кафедра қызметі ҚР нормативтік құжаттарына, Болон процесінің қағидаттарына және EUR-ACE (European Accredited Engineer – Еуропалық аккредиттелген инженер) жобасы шеңберінде инженерлік бағдарламаларды аккредиттеуге арналған стандарттарға негізделген.

Кадрларды даярлау «Бакалавриат –  Магистратура – Докторантура» 3 деңгейлі жүйесі бойынша жүзеге асырылады.

Бакалавриаттың білім беру бағдарламасы ASIIN (Германия) агенттігінде түлекке «Еуро-инженер» (EUR-ACE®) лейблі белгісін беру құқығымен халықаралық аккредиттеуден және қайта аккредиттеуден өтті.

Магистратура мен докторантураның білім беру бағдарламалары ASIIN (Германия) агенттігінде халықаралық аккредиттеуден өтті.

Ұлттық аккредиттеу агенттіктерінің рейтингтерінде («Білім берудегі сапаны қамтамасыз ету жөніндегі тәуелсіз агенттік» және «Аккредиттеу және рейтингтің ұлттық агенттігі») «Атамекен» ҰКП «Азық-түлік өнімдерінің технологиясы» бакалавриат, магистратура және докторантураның білім беру бағдарламалары жыл сайын ҚР жоғары оқу орындары арасында алдыңғы орын алады.

 

«Азық-түлік өнімдерінің технологиясы» ББ ұлттық рейтингтерінің қорытындылары

Агенттілік

2019

2020

2021

2022

2023

2024

6В07201- бакалавриат

АРТА

1

1

1

1

1

1

БСҚТА

1

1

1

2

*

1

АТАМЕКЕН

2

3

4

4

3

1

7М07201- магистратура

АРТА

2

2

2

2

2

1

БСҚТА

1

1

2

1

*

1

8D07201- докторантура

АРТА

2

2

2

2

2

1

БСҚТА

1

1

2

1

*

1

* - конкурс жүргізілген жоқ

 

«Тағам өнімдерінің технологиясы» кафедрасы жыл сайын индикативтік көрсеткіштердің нәтижелері бойынша көшбасшы орын алады және «АТУ үздік кафедрасы»мноминациясы бойынша жеңімпаз болып табылады.

Өмір мен оқиғалар туралы көбірек
біздің әлеуметтік желілерде
Онлайн кеңесшіге жазыңыз
Біз жұмыс уақытында сағат
9:00-ден 18:00-ге дейін байланыстамыз